Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Edi Gathegi-Laurent

2010.04.15

Edi Mue Gathegi (született 1979. március 10-én) amerikai színész. Mellékszereplõként játszott a Doktor House-ban Dr. Jeffrey Cole-ként. 2007-ben a Gone Baby Gone c. filmet forgatta melyben Cheese-t játszotta. 2008-ban a Twilight-ban szerepelt Laurentként.

Nairobi-ban. Kenyában született. De már gyermekkorát a Californiai Albanyben töltötte. Amíg a Kaliforniai Egyetemre járt Santa Barbara-n leginkább a kosárlabda érdekelte. Miután a térde megsérült, abbahagyta, és színjátszásórákat vett. Ekkor szeretett bele a színjátszásba. Késõbb a New York University-re járt és színjátszásból diplomázott. Nemsokára olyan színpadi darabokban játszott a Old Globe Theatre-nél mint a As You Like It, Twelfth Night, Othello, A Midsummer Night's Dream, and Cyrano de Bergerac.

Elsõ TV-s szereplése a Crank-ben volt 2006-ban mint Haitian Cabbie. Eredetileg Kaylo szerepét szerette volna megkapni, de a producerek Efren Ramireznek adták. Több sorozatban is szerepelt. A Veronica Mars-ban Zeke Molinda-t, a Lincoln Heightson-ben Boa-t, a Death Sentence-ben Bodie-t, a The Fifth Patient-ben Darudi-t játszotta. Dr Jeffrey Cole-ként szerepelt a Doktor House-ban és vendégszereplõként a CSI: Miami, CSI: Crime Scene Investigation és Life Marson sorozatokban. 2008-ban a Twilight-ban Laurent-et alakította. Mielõtt megkapta a szerepet, nem olvasta a The Twilight Saga könyveket. 2009-ben a My Bloody Valentine-ban Deputy Martin bõrébe bújt. A Twilight folytatásában a New Moon-ban szintén õ alakítja Laurent-et.