Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Michael Weloh-Mike

2010.04.15

Michael Alan Welch (született 1987. július 25-én) amerikai színész. Talán a legismertebb szerepei Luke Girardi a Joan Arcadia c. sorozatban és Mike Newton a 2008-ban forgatott Twilight-ban (Alkonyat).

Mike a Los Angelesben, Kaliforniában született. 10 évesen Frasier című sorozatban szerepelt. A fiatal Niles játszotta. Michael sokoldalúságát mellékszereplésekkel világították meg több mint 25 sorozatban. Chicago Hope-ban egy buddhista szerzetest játszott, és a Judging Amy-ben egy indiánt. Nem csak a Tv-ben mutatja meg a tehetségét, hanem a színpadon is. Csodálatos alkalom volt számára eljátszani Sir Ian McKellen fiát a Enemy of the People című darabban a Royal National Theatre-ben. Az elmúlt évek folyamán több filmben is szerepelt, pl. An American Crime (2007), Choose Connor (2007), The Beautiful Ordinary (2007), My Suicide (2008), American Son (2008). 2008-ban a Lost Dream című filmben a főszereplőt játsza. Szintén főszerepben és 2008-ban a Day of the Dead című filmben szerepelt. Stephenie Meyer könyve alapján készült filmben a Twilight-ban játszotta Mike Newton-t 2008-ban. Ez a film mégtöbb rajongót "hozott" neki. A The Twilight Saga: New Moon-ban is ő játsza Mike Newton-t.

Érdekesség:
Édesanyja zsidó.
19 évesen már 11 filmet tudhatott maga mögött.
Több filmben és sorozatban is játszott Mike nevű karaktert.

Meghitt barátja a Jordan Arcadia sorozatból, Chris Marquette és Aaron Himelstein. Aaron-t már pár évvel ezelőtt is ismertél egymárt, de csak a sorozat kezdetekor 2003-ban lettek jó barátok.
2004-ben ő nyerte a Young Artist Award díjat a Best Performance in a TV Series (Comedy or Drama) - Supporting Young Actor kategóriában, a Joan of Arcadia című sorozatban nyújtott alakításáért.
1999-ben Young Artist Award díjat nyerte meg a Best Performance in a Feature Film - Supporting Young Actor kategóriában, a Star Trek: Insurrection című filmben nyújtott alakakításáért.
A történetben Bella osztálytársát alakítja.